Øretatovering kat

Hvis du, som anbefalet, har valgt at få din kat øretatoveret i forbindelse med neutralisationen, har din kat nu en tatovering i begge ører bestående af 6 tegn. Den overskydende tatoveringssværte i ørerne kan smitte af de første dage, men tørrer ind og falder af af sig selv i løbet af et par uger.

Tatoveringen vil for altid sende et signal til omverdenen om, at katten har en ejer, og skulle den forvilde sig væk eller komme til skade, har man mulighed for at finde frem til dig, så du kan få besked.

Tatoveringen består af 3 store bogstaver efterfulgt af 3 tal. Det første bogstav angiver det årstal katten er blevet øretatoveret i – koden for 2016 er f.eks. ”N”. De næste to bogstaver angiver, hvilken dyreklinik katten er blevet øretatoveret af – koden for Aakirkeby Dyreklinik er ”GW”. Tallene bruges fortløbende – katten med øretatoveringen:

NGW021

er altså den 21. kat, der blev øretatoveret på Aakirkeby Dyreklinik i 2016.

Vi sørger for at dine og kattens oplysninger bliver registreret hos ”Inges Kattehjem” - nu "Dansk Katteregister", hvor det er gratis at få registreret sin kat. Hvis du også ønsker din kat registreret hos ”Det Danske Katteregister” (tidligere Kattens Værn), skal du bare sige det til os - vi har de nødvendige papirer. Her koster det et engangsbeløb på 110 kr. (pr.1. januar 2008 registreres katte fra Hoglebjerg hos Det Danske Katteregister (tidligere Kattens Værn))

HUSK at meddele det til henholdsvis Inges Kattehjem eller ”Det Danske Katteregister” hvis du flytter eller katten får en ny ejer:

- Dansk Katteregister, Inges Kattehjem, Ejbydalsvej 260, 2600 Glostrup,
   Tlf. 44 92 91 90, www.dansk-katteregister.dk

- Det Danske Katteregister (tidligere Kattens Værn), Emdrupvej 28A, 2100 København Ø,
   Tlf. 70 27 04 47, Fax: 38 71 03 22, www.dansk-katteregister.dk, e-mail: info@katteregister.dk

Vær desuden opmærksom på, at hvis din kat er registreret hos ”Det Danske Katteregister”, og hvis du ønsker at det skal være muligt at søge på dine og kattens oplysninger på nettet, så skal du meddele dem det på e-mail: info@katteregister.dk sammen med kattens øretatovering. Hos ”Inges Kattehjem” sker det automatisk, med mindre du beder dem om at lade være.

Se desuden "Tatovering eller chipmærkning – fordele og ulemper".

Hvad gør man, når man finder en øretatoveret kat?
Når en kat er øretatoveret, er det et tegn på at den har en ejer. Du vil derfor gøre både kat og ejer en stor tjeneste, ved at aflæse tatoveringen og kontakte ejeren, så den kan komme hjem, hvis den er kommet væk hjemmefra og ikke kan finde tilbage, eller hvis den er kommet til skade. Er du uheldig at påkøre en kat, er det også altid vigtigt at undersøge om den skulle være øretatoveret, så ejeren kan få besked – det er trods alt bedre at få at vide at ens kat er død, end at gå rundt i uvished og bekymre sig om dens skæbne.

Har du problemer med at aflæse øretatoveringen?
Katte er typisk tatoveret i begge ører. Tatovering består af  3 store bogstaver efterfulgt af 3 tal. Det første bogstav angiver det årstal katten er blevet øretatoveret i – koden for 2010 er f.eks. ”F”. De næste to bogstaver angiver hvilken dyreklinik katten er blevet øretatoveret af – koden for Aakirkeby Dyreklinik er ”GW”. Tallene bruges fortløbende – katten med øretatoveringen FGW021, er altså den 21. kat, der blev øretatoveret på Aakirkeby Dyreklinik i 2010. I det venstre øre står bogstaverne normalt inderst (mod hovedet) og tallene yderst (mod ørespidsen) – i højre øre er det modsat. Det man har svært ved at aflæse i det ene øre kan man således ofte nemmere aflæse i det andet, så man kan stykke en komplet kode sammen.

Det kan også hjælpe at tørre øret af med et stykke vat med lidt madolie på, og at lyse med en lommelygte eller lignende fra bagsiden af øret.

Selvom du ikke kan aflæse alle hele tatoveringen entydigt, kan man ofte godt finde frem til ejeren alligevel – så må man prøve sig lidt frem.

Hvem kontakter jeg?
- Dansk Katteregister, Inges Kattehjem, Ejbydalsvej 260, 2600 Glostrup,
   Tlf. 44 92 91 90, www.dansk-katteregister.dk

- Det Danske Katteregister, Emdrupvej 28A, 2100 København Ø,
  Tlf. 70 27 04 47, Fax: 38 71 03 22, www.dansk-katteregister.dk,
  e-mail: info@katteregister.dk

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os – Aakirkeby Dyreklinik, Tlf. 56 97 49 62, så skal vi gerne hjælpe jer, både med at aflæse tatoveringen og med at finde frem til kattens ejer.

Udskriv siden