Kastration hund

Operationer på dyr udføres altid i fuld bedøvelse. Hermed sikres at dyret ligger stille og ikke føler smerte eller angst under indgrebet.

Faste
Inden en bedøvelse skal hunden faste i 12 timer for at undgå fejlsynkning, hvis de skulle få kvalme af bedøvelsen. De må gerne have adgang til vand. Hunden bør også være grundigt luftet inden indlæggelsen.

Indlæggelse
Med mindre andet er aftalt afleveres dyr der skal opereres om morgenen på operationsdagen mellem klokken 8.00 og klokken 8.30.

Alle dyr vejes i forbindelse med indlæggelsenNår din hund bliver kastreret - dvs. får bortopereret begge testikler - vil han ikke længere føle sig tiltrukket af nabolagets hunhunde, med de heraf følgende problemer.

Testiklerne fjernes gennem et snit på få centimeter lige foran pungen. De fleste hunde syer vi nu med indvendige sting, som ikke skal fjernes, men er den syet med udvendige sting, skal de fjernes efter ca. 10 dage - husk at bestille tid! Det er ganske smertefrit, tager kun få minutter og er med i prisen. Er du i tvivl om hvordan, den er syet, så ring og spørg.

Når din hund kommer hjem fra klinikken, vil han stadig være meget træt og måske også lidt tummelumsk og urolig. Det er helt normalt og skyldes bedøvelsen. Han må gerne få noget at spise og drikke, og en lille luftetur i snor vil nok også være tiltrængt. Et - højst to - døgn efter operationen skal han gerne være helt sig selv hvad angår humør og appetit. De første 4 - 5 dage skal man så vidt muligt nøjes med rolige lufteture i snor og undgå spring og voldsom leg. Badning skal vente til stingene er fjernet.

Den vigtigste opgave, du har som ejer af en nykastreret hanhund, er at sørge for, at han ikke på noget tidspunkt får mulighed for at slikke eller kradse i stingene!! Det er meget vigtigt for helingen af operationssåret, og dermed også for hvor hurtigt din hund kommer sig efter operationen! Han skal derfor have en krave på, indtil stingene er fjernet. Der er desværre pt. ikke noget alternativ til den traditionelle krave, som effektivt kan afholde en hanhund fra at slikke i sit operationssår. Under alle omstændigheder er det en god idé dagligt at kigge til såret - det må ikke bløde, hæve op og blive fugtigt, rødt, irriteret eller lugte grimt.

På lidt længere sigt skal du desuden være opmærksom på, at når din hund er blevet kastreret, vil han sandsynligvis få øget appetit og ændret stofskifte. Du skal derfor holde godt øje med hans vægt, så han ikke tager på efter operationen. Det kan ofte gøre det nemmere at styre vægten, hvis man skifter til et light foder som f.eks. VetEssentials NeuteredDog

Udskriv siden