Herreløse katte

Den 1. januar 2010 blev der indgået en ny aftale mellem Dyrenes Beskyttelse og Den Danske Dyrlægeforening "vedrørende syge og tilskadekomne herreløse katte i Danmark".

Heri indskærpes det, at med mindre en tilløberkat er enten "nødstedt", "syg" eller "tilskadekommen", skal katten gives Dyrenes Beskyttelses "meddelelseshalsbånd" på (fås hos dyrlægen), og genudsættes hvor den blev fundet, så en evt. ejer har mulighed for at melde tilbage, hvor katten bor.

Er katten så alvorligt tilskadekommen, at den skal aflives akut af dyreværnsmæssige årsager må man undtagelsesvis køre direkte til dyrlægen med den, og så betaler Dyrenes Beskyttelse for aflivningen.

I alle andre situationer - dvs. hvis katten er syg, "nødstedt" og/eller tilskadekommen - skal man kontakte Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812, inden man kører til dyrlægen med den!! Husk også altid, at ringe og aftale en tid med dyreklinikken. På 1812 vil du blive guidet videre i systemet, og få tildelt et sagsnummer, som skal medbringes, når katten afleveres hos dyrlægen, for at udgifterne dækkes af DB.

Denne procedure gælder også for andre herreløse, syge eller tilskadekomne dyr som har brug for behandling hos dyrlægen.

Såfremt du på forhånd ikke har en aftale, skal du selv betale for behandling af dyret.

Du kan læse mere om dyr i akut nød på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside: www.dyrenes-beskyttelse.dk

Udskriv siden