Operation hund

Operationer på dyr udføres altid i fuld bedøvelse. Hermed sikres at dyret ligger stille og ikke føler smerte eller angst under indgrebet.

Faste
Inden en bedøvelse skal hunden faste i 12 timer for at undgå fejlsynkning, hvis de skulle få kvalme af bedøvelsen. De må gerne have adgang til vand. Hunden bør også være grundigt luftede inden indlæggelsen.

Indlæggelse
Med mindre andet er aftalt afleveres dyr der skal opereres om morgenen på operationsdagen mellem klokken 8.00 og klokken 8.30.

Alle dyr vejes i forbindelse med indlæggelsen
Operationsfelt
For at undgå forurening i operationsåret barberes området fri for hår omkring det sted indsnittet skal lægges. Dernæst vaskes området og desinficeres med jodopløsninger og sprit.
Under selve operationen er din hund dækket med en steril afdækning, og kun selve det desinficerede operationsfelt er tilgængeligt. Hunde der har været bedøvet, vil også ofte være klippede i et lille felt foran på forbenet, hvor bedøvelsen er indgivet. Pelsen vokser ud igen.


Carsten i gang med at sterilisere en hunkat
Efter operation
Når operationen er afsluttet, bliver dit dyr lagt til opvågning på en lun plads på et tæppe.

Efterbehandling
Nogle dyr skal have en skærm eller bugforbinding på, for ikke at slikke eller bide i såret eller forbindingen, og de kan normalt komme hjem til kærlig pleje samme dag som operationen er foretaget.

Ved hjemsendelsen gives instruktion i den efterfølgende pleje derhjemme, herunder sårpleje. Eventuelt udleveres medicin til efterbehandling - typisk antibiotika og smertestillende medicin til nogle dages forbrug.

Udskriv siden