Operation kat

Operationer på dyr udføres altid i fuld bedøvelse. Hermed sikres at dyret ligger stille og ikke føler smerte eller angst under indgrebet.

Faste
Inden en bedøvelse skal katten faste i 12 timer for at undgå fejlsynkning, hvis den skulle få kvalme af bedøvelsen. Den må gerne have adgang til vand. Udekatte har en tendens til lige nøjagtig ikke at kigge forbi den morgen, de skal til dyrlægen. Så det er en rigtig god ide, at holde katten inde i et aflukket rum natten over før operationen - så den er hjemme og desuden fastet på operationsdagen.

Indlæggelse
Med mindre andet er aftalt afleveres dyr der skal opereres om morgenen på operationsdagen mellem klokken 8.00 og klokken 8.30.

Vi vil gerne have, at katte afleveres i en transportkasse, eller en tilsvarende lukket anordning, med et tæppe, håndklæde el.li. sugende materiale i bunden. Der er mulighed for gratis at låne transportkasser på klinikken.

Operationsfelt
For at undgå forurening i operationsåret barberes området fri for hår omkring det sted indsnittet skal lægges. Dernæst vaskes området og desinficeres med sprit og jod.
Under selve operationen er dit dyr dækket med en steril afdækning, og kun selve det desinficerede operationsfelt er tilgængeligt.


Carsten i gang med at sterilisere en hunkat
Efter operation
Når operationen er afsluttet, bliver din kat lagt til opvågning på en lun plads på et tæppe.

Efterbehandling
Alle katte får en skærm eller bodysuit med hjem efter operationen, som den skal have på, hvis den slikker eller bider i såret eller forbindingen, og de kan normalt komme hjem til kærlig pleje samme dag som operationen er foretaget.

Ved hjemsendelsen gives instruktion i den efterfølgende pleje derhjemme, herunder sårpleje. Eventuelt udleveres medicin til efterbehandling - typisk antibiotika og smertestillende medicin til nogle dages forbrug.

Udskriv siden