Er din kats pels blevet filtret og usamarbejdsvillig?

De fleste katte kan passe deres egen pels, men andre har behov for en vis grad af pelspleje - nogle mere end andre. Den afgørende faktor er typisk pelsens længde, men også pelsens struktur har stor betydning for, hvor let den filtrer.

Det har stor betydning for kattens livskvalitet og velvære, at dets pels er velplejet og uden filter, og at der kan komme luft ned til huden, så dens modstandsdygtighed overfor bakterier og svampe opretholdes.

Hvis man af forskellige årsager ikke får passet sit kats pels i en periode, kan det vokse sig til et uoverskueligt problem, fordi det bliver mere og mere ubehageligt og smertefuldt for katten at blive redt, hvorfor man til sidst slet ikke kan få lov.

I sådanne situationer, kan vi tilbyde at afhjælpe problemet under fuld bedøvelse her på Aakirkeby Dyreklinik. Vi er ikke uddannet "kattefrisører", men hvis du beskriver dine ønsker og forventninger, vil de efter bedste evne og så vidt det er praktisk muligt efterleve dem (i nogle tilfælde er pelsen dog så håbløst filtret sammen, at den eneste udvej er at klippe pelsen helt ned med en klippemaskine).

Når dyret alligevel er i bedøvelse, kan vi tilbyde samtidigt at:

- Klippe negle
- Klippe hår mellem trædepuderne
- Rense ører
- Rense tænder mm.

Vi har ikke kapacitet til at klippe og/eller frisere katte der ikke har behov for at blive bedøvet.

I praksis foregår det på den måde, at man afleverer sit kat fastende på klinikken om morgenen, og henter den igen om eftermiddagen, når den er vågnet op oven på bedøvelsen - Husk at ringe og bestille tid.

Udskriv siden